4. August 2020

Whetting Wall Street’s appetitt for Bitcoin og Crypto

Von admin

Det er mer enn ti år siden cryptocurrency brøt ut med den munnvandrende utvekslingen av pizza-for-bitcoin. Detaljhandelsinvestorer har dykket ned i krypto med gusto, men institusjonelle investorer har virket motvillige til å hoppe inn i det digitale aktivamarkedet, og stort sett siterer bekymringer knyttet til sikkerhet og etterlevelse.

Likevel kan endringer i bransjen være fristende på Wall Street

Innsynsmaskiner fra markedet, inkludert slike som Bloomberg, har rapportert at institusjonelle investorer og andre store aktører – kapitalforvaltere som drifter pensjonsfond, familieinvesteringer og lignende, pluss visse hedgefondforvaltere – har tatt småting av cryptocurrency, med rundt 27% av amerikanske spillere som nå eier Bitcoin Future og andre kryptokurser.

Mens antallet institusjonelle investorer som er åpne for handel med digitale eiendeler øker, er det som mest mangler for dette markedskullet et handelssted med samme høye standarder for sikkerhet og forpliktelse til overholdelse av regler som finnes i de store finansinstitusjonene over Wall Street .

Gjør digitale eiendeler mer velsmakende for institusjonelle handelsmenn

Basert på blockchain arver krypto alle teknologiens forskjellige attributter, for eksempel anonymitet – som det blir satt stor pris på. Kvaliteter som kryptografiske nøkler har imidlertid vist seg å være noe mer utfordrende, spesielt nøkkellagring. Stålnøkler er, selv om det ikke er en vanlig forekomst, en fare for kryptoeierskap.

Store sikkerhetsbrudd har fortsatt å holde institusjonelle investorer på vakt mot å gjøre en stor eierandel i den nye industrien, delvis på grunn av større kapital som spilles, samt deres egen forpliktelse til å operere innenfor strenge tillitsforskrifter, som de kanskje mener ikke gjelder til kryptohandel.

Å bekjempe appetitt fra institusjonelle investorer for krypto krever alle de samme standardene som finnes i tradisjonelle investeringshus: sikkerhet, mulighet og overholdelse av forskrifter.

eToros avanserte cryptocurrency-utveksling, eToroX, er dedikert til å bringe profesjonell cybersecurity til kundenes kontoer, og beskytte midler mot selv de mest formidable hackere. Med pågående kodevurderinger og en aktiv bug bounty-plan som gir insentiver til de som avdekker potensielle sårbarheter på dypt nivå, er eToroX ekstremt aktiv for å sikre brukere – og deres kontoer – trygge. Ikke bare er det sikkerhetsprosesser på kontonivå, inkludert lagring av kundeinnskudd i høyst sikre, 140 standard-kaldtlagrings lommebøker; men også det er en grundig KYC Nivå 3 ID-bekreftelse; og under pålogging oppfordres brukerne til å bruke 2FA-beskyttelse, blant andre sikkerhetsprosedyrer.

Krypto-regulering over hele kloden

Globalt reagerer regjeringer på potensielle brudd på kryptobørs sikkerhet og annen ulovlig aktivitet ved å lage spesifikke forskrifter som er viet til cryptocurrency.

For eksempel å følge Mt. Gox cryptocurrency exchange hack fra 2014, implementerte Japan et sett med regler for industrien. Andre land fulgte etter, inkludert Malta, Gibraltar og flere andre i Øst-Asia i håp om å tiltrekke seg oppstart av kryptoselskaper.

Nylig har andre land blitt ansporet til handling, muligens som følge av Facebooks forventede innflytting i bransjen med Vågen. I februar 2020 snakket den amerikanske finansministeren, Steven Mnuchin, om å rulle ut „betydelige nye krav“ i bransjen, mens EUs femte direktiv om hvitvasking av penger (5AMLD) krevde at europeiske kryptosentraler gir større beskyttelse mot digital aktivakriminalitet og sikre større åpenhet i transaksjoner.

Uansett om det er forpliktet ved lov eller ikke, tar sentraler spørsmål om overholdelse på alvor, og sikrer kunnskapen om at de beskytter brukere mot nettangrep, svindel, digital hacking, hvitvasking av penger og andre ulovlige aktiviteter.

Et eksempel på dette er eToroX, en regulert distribuert hovedboksteknologi (DLT) leverandør, lisensiert av Gibraltar Financial Services Commission (GFSC). Dette bittesmå britiske oversjøiske territoriet som sitter på spissen av Spania, har forvandlet seg fra en økonomi basert på det britiske militæret og lokal skipsfart for 50 år siden, til et basert på internasjonal finans, med et sterkt tilsynsorgan i finansielle tjenester, Gibraltar Financial Services Commission (GFSC).

Etter vedtakelsen av 2017-2018 av en innovativ regelverkspolitikk for distribuert hovedboksteknologi (DLT) av GFSC, identifiserte Gibraltar seg som en jurisdiksjon som leder sektoren med lovgivningsmessige standarder designet for Gibraltar-baserte virksomheter som er involvert i å bruke DLT for å „lagre eller overføre verdi tilhører andre. ” Forskriften inkluderer ni prinsipper som skal brukes på enhver GFSC-autorisert DLT-leverandør, som sikrer fleksibilitet i dette raskt skiftende og innovative feltet, samt en forpliktelse til å støtte og føre tilsyn med sikkerheten til organisasjoner som opererer i det digitale hovedbok-teknologirommet.

Kjerneprinsippene tilsier at organisasjoner arbeider med ærlighet, integritet, profesjonalitet og en kunde-tilnærming; foreta rimelig due diligence, cybersecurity-beskyttelse, ansvarlig selskapsstyring og beskyttelse av klientens eiendeler.

Med ironclad-sikkerhetsprotokoller så vel som overholdelse av forpliktelser om forskriftsoverholdelse og anskaffelse av DLT-lisensen av GFSC, tilbyr eToroX de samme strenge profesjonelle standardene som verdens ledende finansinstitusjoner, slik at fondsforvaltere og andre institusjonelle investorer kan handle cryptocurrency med selvtillit.