15. Juli 2020

Bitcoin hangt vast aan Kanaalondersteuning door een Thread

Von admin
  • Bitcoin handelt iets onder een cruciaal ondersteuningsgebied.
    De koers is bezig met het afbreken van een parallel opgaand kanaal.
    Er is ondersteuning voor $8.950 en $8.650.
  • De Bitcoin (BTC) prijs ligt iets onder een cruciaal ondersteuningsgebied met $9.250. De koers heeft de afgelopen vijf dagen in de buurt van dit niveau gehandeld, maar is er niet in geslaagd om een bounce in gang te zetten.
  • Op het moment van schrijven was de koers bezig met het afbreken van een parallel opgaand kanaal.

Bitcoin Lange Termijn Ondersteuning

De Bitcoin-prijs ligt momenteel iets onder het $9.250 ondersteuningsgebied en het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde (MA). Dezelfde MA en ondersteuningsgebied bieden sinds 7 juli ondersteuning aan de prijs.

Op het moment van schrijven was BTC bezig met het afbreken van dit steungebied, samen met de MA. De dagelijkse sluiting is echter nog lang niet bereikt, zodat het mogelijk is dat BTC een lange onderwiek creëert en naar boven stuitert, vergelijkbaar met de kandelaars van de afgelopen vijf dagen.

De dagelijkse RSI is afgewezen door de 50-lijn en is bezig naar beneden te gaan – een bearish sign.

Stijgend Kanaal

De uurlijkse grafiek laat zien dat de koers in een parallel opgaand kanaal wordt verhandeld, en doet dit al sinds 28 juni. Parallelle kanalen bevatten vaak corrigerende bewegingen, dus een uitsplitsing van dit patroon zou niet verrassend zijn.

Op het moment van schrijven handelde de koers vlak bij de steunlijn van het kanaal, nadat er een paar lange onderstebovenwaartse bewegingen waren ontstaan.

De 50 en 200 uur durende MAs hebben een bearish cross gemaakt en beiden bieden weerstand aan de koers. De vorige bullish cross tussen deze zelfde MAs bleek op 6 juli, dus deze bearish cross zou erop kunnen wijzen dat de koers zijn opwaartse beweging heeft voltooid.

Toekomstige beweging

Als de prijs zou dalen, zouden de volgende dichtstbijzijnde steungebieden worden gevonden bij 8.950 dollar en 8.650 dollar. Het ziet er naar uit dat de prijs de eerste steun zal bereiken, maar de reactie zodra die er is, zou moeten helpen bepalen of BTC naar verwachting verder zal dalen in de richting van de lagere steun of een stuit zal maken.

Tot slot wordt verwacht dat de prijs van BTC zal dalen ten opzichte van het huidige opgaande kanaal en zich zal verplaatsen naar de lagere steunpunten die hierboven zijn beschreven.